Trenger du et tannimplantat? Her er våre tips

Tannimplantatet er en slags zirkonia, titan eller polymerskrue. Dette medisinske utstyret er ment å settes inn i kjeven for å lage en forankring som senere kan motta en fast eller flyttbar tannprotese. Det er dette prinsippet som begrunner reseptet og bruken av det for å erstatte en eller flere tenner som mangler. Trenger du et implantat for å få tilbake smilet, komforten og spisevanene dine fra i fjor? Her er noen tips som hjelper deg å få tak i det og få mest mulig ut av det!

Hvordan gjøre de riktige valgene for implantatet ditt?

Hvis du har valgt tannimplantat Oslo for å erstatte den manglende tannen, er det første trinnet åpenbart å skaffe en. Flere kriterier må tas i betraktning ved kjøp av en slik enhet, i dette tilfellet materialet som ble brukt til fremstillingen. Som nevnt ovenfor er de fleste implantatene som for tiden er produsert laget av zirkoniumoxid, polymer og titan, som fortsatt er materialet som er mest anbefalt av eksperter på området fordi det er medisinsk 99% rent. Du kan også velge titanlegeringer, som gir bedre mekanisk motstand.

Bortsett fra produksjonsmaterialet, må du ta hensyn til salgs- og tilpasningsprisen på tannimplantatet. For å dra nytte av de beste prisene, vil du dra fordel av å be om flere tilbud på forhånd fra forskjellige tannlegesentre for å konkurrere. På samme måte anbefales det å foretrekke en praksis nær hjemmet ditt fremfor fjerne sentre. Kostnadene knyttet til tannlegevakt Oslo er generelt ikke ubetydelige. Rådgivning på et kontor ikke langt fra hjemmet ditt vil gjøre det mulig å redusere utgifter knyttet til turen.

Utover god valuta for pengene, må du også sørge for at tannlegesenteret du velger faktisk har nødvendig utstyr og høyt kvalifisert personale. Faktisk er effektiviteten til tannimplantatet sterkt knyttet til suksessen med innsetting, som i seg selv avhenger av kunnskapen til utøveren. Så, uten å ha en ekspert anbefalt av noen i nærheten, ikke nøl med å gå på nettet for å finne ut om de mest kompetente og populære spesialistene som opererer i din region.

Hvordan ta godt vare på dette medisinske utstyret?

Når du har vært i stand til å gjøre det beste valget (både når det gjelder kvalitet og pris) og plasseringen av den kunstige roten og tannprotesen er gjort riktig, er alt du trenger å gjøre å ta godt vare på enheten din. Vedlikeholdet av tannimplantatet avhenger av dets holdbarhet. Du må derfor sørge for at du har upåklagelig munnhygiene, som innebærer regelmessig tannpuss (morgen og kveld i prinsippet i 2 minutter i gjennomsnitt).

Tannbørsten må håndteres vertikalt; børsting bør gjøres fra tannkjøttet til tennene ideelt sett, bør ta hensyn til både de indre og ytre overflatene. Disse grunnleggende hygienetiltakene kan imidlertid vise seg å være utilstrekkelige, noe som krever bruk av mer spesifikt utstyr.

For å optimalisere vedlikeholdet av tennene og spesielt tannimplantatet, bør du derfor kombinere standardbørsting med rengjøringsøkter med en tråd for å passere mellom kronene, en tannbørste og en tanntråd. Den vanlige applikasjonen på tennene og implantatet vil lette eliminering av tannplakk. I tillegg, ikke glem å følge kontrollene til punkt og prikke, og ikke nøl med å gå tilbake til tannlegen i tilfelle et problem.