Tjenester

Fjerne visdomstann i Oslo

Opplever du smerte, ubehag eller andre problemer med en eller flere visdomstenner, kan det være nødvendig å fjerne dem. 

Vi sørger for en smertefri trekking av visdomstenner i Oslo med trygge omgivelser.

Hva er en visdomstann?

Visdomstennene er det siste settet av jeksler som bryter frem i munnen, vanligvis i slutten av tenårene eller tidlig i tyveårene. 

En visdomstann gjør sjeldent skade, med mindre du plages med den. Har du betennelse eller hevelse i tannkjøttet, kan dette bli svært smertefullt, og du bør oppsøke tannlegen. Vi har kveld- og lørdagsåpent. Behandling på søndager kan avtales. 

Kontakt oss her dersom du ønsker å fjerne/trekke en eller flere visdomstenner.

Hvorfor fjerne visdomstannen?

Det er flere grunner til at en visdomstann kan trenge å fjernes:

1. Betennelse og infeksjon

2. Om visdomstannen plager/skader nabotannen

3. Om du får en cyste ved visdomstannen.

4. Tannfrembrudd i feil vinkel

5. Tannkjøttsykdom
 

Vanlig trekking av visdomstann hos tannlegen er normalt en smertefri og rask behandling. Du vil få bedøvelse og merker ingenting. Behandlingen foregår stort sett uten komplikasjoner og det er svært liten risiko knyttet til den. Dagene etter tanntrekkingen, vil du kunne oppleve moderate smerter når bedøvelsen går ut, men da vil vanlig smertestillende være til god hjelp.

Tegn på at du bør fjerne visdomstannen:

Smerte og ubehag

Når visdomstennene vokser, kan de presse mot nabotennene og forårsake smerte og ubehag. Hvis smerten er konstant og forverrer seg over tid, kan det være et tegn på at visdomstannen bør fjernes.

Betennelse og infeksjon

Visdomstennene kan også forårsake betennelse og infeksjon i tannkjøttet rundt dem. Dette skyldes ofte at det er vanskelig å holde området rent og fritt for matrester og bakterier.

Skader på nabotennene

Visdomstennene kan forårsake skade på nabotennene ved å presse dem ut av posisjon eller forårsake karies og tannråte. I slike tilfeller er det viktig å fjerne visdomstannen for å beskytte de andre tennene.

Tannkjøttsykdom

Visdomstennene kan bidra til utviklingen av tannkjøttsykdommer som gingivitt og periodontitt. Dette kan føre til smerte, hevelse og i alvorlige tilfeller, tap av tenner og kjeveben.

Tannfrembrudd i feil vinkel

Noen ganger vokser visdomstennene frem i feil vinkel eller retning. Dette kan føre til at de blir delvis eller helt innkapslet i kjevebenet eller tannkjøttet, noe som kan skape ytterligere problemer og smerte.

Hvordan utføres trekking av visdomstann?

Konsultasjon og undersøkelse

Før du får fjernet en visdomstann, vil tannlegen gjennomføre en grundig konsultasjon og undersøkelse for å vurdere tannens tilstand og bestemme den beste fremgangsmåten.

Lokalbedøvelse og sedasjon

For å sikre at prosedyren er så smertefri som mulig, vil tannlegen vanligvis bruke lokalbedøvelse for å bedøve området rundt visdomstannen. I noen tilfeller kan det også være nødvendig med sedasjon, for eksempel hvis pasienten er spesielt engstelig eller hvis inngrepet er komplisert.

Kirurgisk inngrep

Selv om mange visdomstannuttrekkinger kan utføres enkelt ved hjelp av en tannlege, kan det i noen tilfeller være nødvendig med et kirurgisk inngrep, spesielt hvis visdomstannen er delvis eller helt innkapslet i kjevebenet eller tannkjøttet.

Etterbehandling og smertelindring

Etter at visdomstannen er fjernet, vil tannlegen gi deg råd om hvordan du best kan ta vare på såret og sørge for at det gror riktig. Du vil også få informasjon om smertelindring og eventuelle reseptbelagte medisiner som kan være nødvendige.

Vi gir deg en trygg og smertefri fjerning av visdomstenner i Oslo

Forarbeid

Vi planlegger og gjør en grundig undersøkelse før vi starter behandlingen. Hvis det er en komplisert tilfelle så tar vi en 3d røntgen også.

Enkel fjerning

Vårt avansert utstyr og de mest velprøvde metodene har gjort det enkelt å fjerne visdomstenner.

Oppbevar nærliggende tenner

Vi sørger for at nærliggende tenner dine ikke blir skadet under behandling, og fjerning av visdomstann hjelper deg med å unngå ytterligere skader på nærliggende tenner.

Reduser sjansen for betennelse

Å ikke trekke visdomstannen kan føre til en høyere risiko for oral sykdom og mulig betennelse. Vår behandling hjelper deg med å eliminere sykdom assosiert med visdomstenner.

Fjerne visdomstann priser i Oslo

Se vår prisliste

Vanlige spørsmål

1. Hvor lang tid tar det å fjerne en visdomstann?

Tiden det tar å fjerne en visdomstann varierer avhengig av kompleksiteten i inngrepet, men det tar vanligvis mellom 30 minutter og en time.

2. Hvor lang tid tar det å komme seg etter å ha fjernet en visdomstann?

Helbredelsestiden etter en visdomstannuttrekking varierer fra person til person, men de fleste begynner å føle seg bedre etter noen dager. Fullstendig helbredelse kan ta opptil et par uker.

3. Hvor mye koster det å fjerne en visdomstann i Oslo?

Prisene for å fjerne en visdomstann i Oslo kan variere, men du kan forvente å betale mellom 1500 og 3500 kroner avhengig av tannlegens erfaring og kompleksiteten i inngrepet.

4. Er det nødvendig å fjerne alle visdomstennene?

Nei, det er ikke alltid nødvendig å fjerne alle visdomstennene. Noen ganger kan visdomstennene vokse frem uten å forårsake noen problemer. Tannlegen vil hjelpe deg med å bestemme om det er nødvendig å fjerne en eller flere visdomstenner.

5. Kan jeg spise og drikke som normalt etter å ha fjernet en visdomstann?

Umiddelbart etter inngrepet bør du unngå å spise og drikke varme drikker, samt unngå å spise harde eller skarpe matvarer som kan skade såret. Etter de første 24 timene kan du gradvis begynne å introdusere mykere matvarer og drikke i kosten.

Vil du vite mer?

Avtal en konsultasjon

Bestill et besøk til Sentrum Tannlegesenter. Bare fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg for å bekrefte time eller besvare dine spørsmål om du har det.

Ofte stilte spørsmål

Når visdomstennene påvirkes, vil pasienter vanligvis velge å få dem ekstraheret kirurgisk. Hvis ekstraksjon av alle fire visdomstennene anbefales, vil pasienter ofte få dem fjernet To og to om gangen under samme prosedyre for å unngå påfølgende operasjoner og merkostnader.

Tannlegen eller oral kirurg kan bruke en av tre typer anestesi, avhengig av den forventede kompleksiteten til visdomstannuttrekkingen og komfortnivået ditt. Alternativene inkluderer: Lokalbedøvelse. Sedasjonbedøvelse. Generell anestesi.

Noen ganger kan en påvirket visdomstann skifte de andre tennene ut av stilling. Skader på nærliggende tenner kan gi disse tennene en økt risiko for forfall eller infeksjon eller føre til at en person trenger kjeveortopedisk behandling for å rette ut tennene.

Hele prosedyren burde ikke ta mer en 45 minutter.

Helbredelsesprosessen kan brytes ned i følgende stadier: Første 24 timer: Blodpropp vil dannes. 2 til 3 dager: Hevelse i munn og kinn bør forbedres. 7 dager: En tannlege kan fjerne eventuelle sting som er igjen. 7 til 10 dager: Kjeve stivhet og ømhet skal forsvinne.