Tjenester

Munnhygiene

En av tjenestene våre inkluderer full munnhygiene, vi undersøker pasientene våre ved å bruke riktige standarder for munnhygiene Oslo, vi hjelper deg ikke bare med munnhygiene, men også med en bedre tannpleierutine.

Munnhygiene?

I Norge er vi flinke til å børste tennene hver dag og det er bra, men det samles likevel bakterier og matrester mellom tennene der tannbørsten ikke kommer til. Når bakteriene blir liggende igjen over lengre tid, blir tannkjøttet irritert. Kroppens forsvar settes da i gang og tannkjøttet hovner opp og vil lett blø.

Dårlig ånde
Om bakteriene får ligge igjen, lukter det dessuten ganske ille, en lukt man selv ofte ikke kjenner fordi man er vant til den – men omgivelsene merker den…

Med en bra munnhygiene reduserer du betydelig risikoen for dårlig ånde og sykdommer som karies og tannløsning.

Hvorfor er det verdt å å passe på sin munnhygiene?

Tidligere påvisning av oral sykdom
Våre tannleger hjelper deg med å opprettholde en sunn livsstil ved å oppdage oral sykdom tidligere, dette kan være veldig viktig for å opprettholde en sunn og god munnhygiene.

Forebygging av tanntap
Vedlikehold av munnhygiene kan styrke tannhelsen, avstå fra mulig tanntap på lang sikt; forebygging av tanntap avhenger av munnhygiene.

Vedta den beste tannrutinen
Våre eksperter gir deg tannhygiene råd som ikke bare hjelper deg med å opprettholde tannhelse, men også hjelper deg å ta i bruk den beste tannrutinen.

Ha et lysere smil
Tannhygienetjenestene våre inkluderer tannblekingstjenester som gir deg plakkfrie og skinnende tenner. Kos deg med ditt smil med hvite tenner.

Bli kvitt plakk
Tannhygiene sørger for at du får mest mulig ut av smilet ditt ved å eliminere sjansen for at tjære og plakk bygger seg opp på tennene.

Avstå fra infeksjon
Vedlikehold av munnhygiene sørger for at du ikke får noen tannkjøtt infeksjoner som periodontitt som kan forårsake tap av tenner.

Vil du vite mer?

Avtal en konsultasjon

Bestill et besøk til Sentrum Tannlegesenter. Bare fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg for å bekrefte time eller besvare dine spørsmål om du har det.

Ofte stilte spørsmål

Munnhygiene er praksis for å holde tennene og munnen rene for å unngå forfall, sykdommer og andre problemer i munnen.

 Sørg for å børste minst to ganger om dagen, med en mild, sirkulær bevegelse. Hvis du nettopp har spist, må du vente i 30 minutter på å pusse, siden syrlig eller stivelsesholdig mat kan myke opp emaljen. Ikke glem å pusse tungen – bakterier elsker å samle seg her.

Et godt kosthold, god generell helse, god fuktighet, god munnhygiene og regelmessige besøk hos tannlegen og hygienisten.

Hulrom og tannkjøttsykdom er de vanligste problemene. Begge kan forhindres ved regelmessig børsting, bruk av tanntråd og tannkontroll.

 Hver 3. måned eller før hvis bustene blir slitte og flossete. Hvis du har vært syk med forkjølelse eller annen bakteriell infeksjon, er det lurt å bytte ut tannbørsten når du er bedre.