0%

Sentrumtannlegesenter

MUNNHYGIENE

En av tjenestene våre inkluderer full munnhygiene, vi undersøker pasientene våre ved å bruke riktige standarder for munnhygiene Oslo, vi hjelper deg ikke bare med munnhygiene, men også med en bedre tannpleierutine.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Munnhygiene?

I Norge er vi flinke til å børste tennene hver dag og det er bra, men det samles likevel bakterier og matrester mellom tennene der tannbørsten ikke kommer til. Når bakteriene blir liggende igjen over lengre tid, blir tannkjøttet irritert. Kroppens forsvar settes da i gang og tannkjøttet hovner opp og vil lett blø.

Dårlig ånde
Om bakteriene får ligge igjen, lukter det dessuten ganske ille, en lukt man selv ofte ikke kjenner fordi man er vant til den – men omgivelsene merker den…

Med en bra munnhygiene reduserer du betydelig risikoen for dårlig ånde og sykdommer som karies og tannløsning.

Hvorfor er det verdt å å passe på sin munnhygiene?

Tidligere påvisning av oral sykdom
Våre tannleger hjelper deg med å opprettholde en sunn livsstil ved å oppdage oral sykdom tidligere, dette kan være veldig viktig for å opprettholde en sunn og god munnhygiene.

Forebygging av tanntap
Vedlikehold av munnhygiene kan styrke tannhelsen, avstå fra mulig tanntap på lang sikt; forebygging av tanntap avhenger av munnhygiene.

Vedta den beste tannrutinen
Våre eksperter gir deg tannhygiene råd som ikke bare hjelper deg med å opprettholde tannhelse, men også hjelper deg å ta i bruk den beste tannrutinen.

Ha et lysere smil
Tannhygienetjenestene våre inkluderer tannblekingstjenester som gir deg plakkfrie og skinnende tenner. Kos deg med ditt smil med hvite tenner.

Bli kvitt plakk
Tannhygiene sørger for at du får mest mulig ut av smilet ditt ved å eliminere sjansen for at tjære og plakk bygger seg opp på tennene.

Avstå fra infeksjon
Vedlikehold av munnhygiene sørger for at du ikke får noen tannkjøtt infeksjoner som periodontitt som kan forårsake tap av tenner.

Avtale en konsultasjon

Bestill et besøk til Sentrumtannlegesenter, bare fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg.

  Navnet ditt

  Din Epostadresse

  Telefonen din

  Avtaledato

  Avtaletid

  Hvordan unngå dårlig ånde?

  Dårlig ånde
  Dårlig ånde kalles på fagspråket enten “foetor ex ore” eller “halitosis” og er en ubehagelig og frastøtende lukt ut av munnen. Den uttalte og illeluktende formen for dårlig ånde påvirker omtrent hver femte dansker på et eller annet tidspunkt. Dårlig ånde kan være ganske voldsom og kan være veldig ubehagelig for både den som lider og miljøet. Dårlig ånde kan i verste fall påvirke selvtilliten og sosiale forhold.

  To former for dårlig ånde
  Den veldig vanlige dårlig ånde / mindre frisk pust som alle har om morgenen før de pusser tennene, eller når de er sultne.

  Det uttalt og stadig illeluktende pusten

  Generelle råd mot dårlig ånde
  Grundig daglig munnhygiene
  Forbedre spyttutskillelsen i tilfelle tørr munn
  Tygg sukkerfritt tyggegummi eller sug på sukkerfrie pastiller
  Spis sunt og variert; frukt, grønnsaker og grovt kosthold reduserer dårlig ånde
  Drikk rikelig med vann, både for å holde munnen fuktig, men også for å skylle matrester
  Hvis årsaken (e) til dårlig ånde er kjent, er det selvfølgelig den (e) som må fjernes.

  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2021/06/bad-breath.jpg

  Konsultasjonstime

  Vi tilbyr nå en gratis konsultasjonstid for utvinning av visdomstenner hos tannlegen vår. Klikk på “Bestill en avtale” for mer informasjon.

  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2021/06/halitosis.jpg

  Hva er halitosis?

  Årsaker til dårlig ånde
  Dårlig ånde kan ha mange årsaker, og det er ikke alltid lett å finne den spesifikke årsaken. Tannpleieren din kan hjelpe deg med å finne årsaken.

  Utilstrekkelig oral pleie
  Årsaken finnes ofte i munnhulen i seg selv og skyldes ofte utilstrekkelig oral pleie. Ved inntak av mat bryter bakteriene ned de organiske bestanddelene i maten og danner dermed illeluktende hydrogensulfidforbindelser, som avgir den ubehagelige lukten. Ved manglende / utilstrekkelig oral pleie får bakteriene gunstige levekår og kan vokse og trives i munnhulen og akkumuleres langs tannkjøttet, nede i tannkjøttlommene, i dype hull i tennene eller på den grove øvre siden av tunge.

  Betennelsesforhold i munnhulen
  Tannkjøttbetennelse og periodontitt kan i stor grad føre til dårlig ånde, og det er derfor grundig munnhygiene og regelmessig, grundig tannrengjøring er viktig. Betennelse rundt sprengende visdomstenner er en hyppig årsak til dårlig ånde og krever grundig munnhygiene. Ved gjentatte betennelsestilstander kan det være nødvendig å fjerne tannen

  Gode råd for god
  Munnhygiene

  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2021/03/Oral-hygene.png

  Råd 1

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2021/03/Oral-Hygiene.png

  Råd 2

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2021/03/Oral-Hygiene.png

  Råd 3

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2021/03/Oral-Hygiene.png

  Råd 4

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

  Hvordan unngå dårlig ånde?

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

  Ofte Stilte Spørsmål

  Munnhygiene

 • Hva er munnhygiene?
  Munnhygiene er praksis for å holde tennene og munnen rene for å unngå forfall, sykdommer og andre problemer i munnen.
 • Hvordan kan jeg forbedre munnhygienen?
  Sørg for å børste minst to ganger om dagen, med en mild, sirkulær bevegelse. Hvis du nettopp har spist, må du vente i 30 minutter på å pusse, siden syrlig eller stivelsesholdig mat kan myke opp emaljen. Ikke glem å pusse tungen - bakterier elsker å samle seg her.
 • Hvordan sikrer jeg at jeg opprettholder optimal munnhelse?
  Et godt kosthold, god generell helse, god fuktighet, god munnhygiene og regelmessige besøk hos tannlegen og hygienisten.
 • Hva er de vanligste orale helseproblemene?
  Hulrom og tannkjøttsykdom er de vanligste problemene. Begge kan forhindres ved regelmessig børsting, bruk av tanntråd og tannkontroll.
 • Hvor ofte skal jeg bytte tannbørste?
  Hver 3. måned eller før hvis bustene blir slitte og flossete. Hvis du har vært syk med forkjølelse eller annen bakteriell infeksjon, er det lurt å bytte ut tannbørsten når du er bedre.
 • Sentrum Tannlegesenter Tjenester

  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2021/03/Oral-hygene.png

  MUNNHYGIENE

  I Norge er vi flinke til å børste tennene hver dag og det er bra, men det samles likevel bakterier og matrester mellom tennene der tannbørsten ikke kommer til.

  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2021/03/Tannimplant.png

  TANNIMPLANTAT

  Nesten alle tenner vil være mulig å erstatte med implantat, og det er en gjennomprøvet behandlingsmetode. Behandlingen innebærer at man opererer en liten skrue av titan, inn i kjevebenet, og denne erstatter roten som mangler.

  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2021/03/Invisible-ordr.png

  USYNLIG TANNREGULERING

  Invisalign er en behandling som retter på tennene dine uten at du legger merke til det. Invisalign er nesten usynlig med flyttbare skinner som er spesiallaget etter tennene dine for å oppnå et smil du er fornøyd med.

  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2021/03/SHOULD-FACET.png

  SKALL
  FASETTER

  Hos oss på Sentrum Tannlegesenter har vi lang erfaring med å behandle pasienter med skallfasetter det kan oppstå på grunn av forskjellige årsaker, og vi prøver alltid å tilpasse behandlingen til hver enkelt pasient.

  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2021/03/logo-footer.png
  Om Oss

  Vi kan tilby deg de beste og mest moderne behandlingsmetodene enten det gjelder forebyggende arbeid, tannbehandling og reparasjoner eller kosmetisk tannpleie.

  Åpningstider
  Kontakt Oss
  Grønland 12B 0188 Oslo, Norge
  bt_bb_section_top_section_coverage_image
  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2020/01/denticare-logo-footer.png
  Om Oss

  Vi kan tilby deg de beste og mest moderne metodene-enten det gjelder forebyggende arbeid, tannbehandling og reparasjoner eller kosmetisk tannpleie.

  24/7 Emergency phone
  Our Awards
  https://www.sentrumtannlegesenter.no/wp-content/uploads/2020/01/img-award.png

  Best Patient Care 2019
  Best Practice & Best Team 2018
  Best Team & Practice 2017

  Working hours
  bt_bb_section_top_section_coverage_image