Tjenester

Behandling av tannlegeskrekk Oslo

Våre tannleger tar alle mulige forholdsregler for å hjelpe pasientene med tannlegeskrekk til å føle seg tryggere; vi sørger for at pasientene våre føler seg tryggere og modige nok til å fortsette med behandlingen.

Hva er egentlig behandling av odontofobi?

Hos oss på Sentrum Tannlegesenter har vi lang erfaring med behandling av pasienter med tannlegeskrekk. Tann frykt behandling kan oppstå på grunn av forskjellige årsaker og vi prøver alltid å tilpasse behandlingen til hver enkelt pasient. En veldig stor del av befolkningen lider av tannlegeskrekk og oppsøker kun tannlegen når dem har ekstreme tannsmerter. Dette kan føre til at behandlingsbehovet blir større for hvert år man ikke drar til tannlegen. Ikke bare blir det mer kostbart økonomisk, men det resulterer også med større inngrep enn hva du ville ha behøvd ved årlig / halvårlig sjekk hos tannpleier.

Tannlegeskrekk(Odontofobi)
Ta kontakt med oss sånn at vi kan hjelpe deg med å bli kvitt din tannlegeskrekk. Vi utfører aldri noen type behandling før pasienten samtykker og setter av god tid til pasienten sånn at vi kan bli bedre kjent med hverandre.

Alvorlig tannlegeskrekk (Odontofobi)
Kombinert med stort behandlingsbehov kan utløse Helfo-refusjon. Vi veileder våre pasienter slik at de kan få den støtten de har krav på gjennom Helfo.

‍Vi anbefaler deg å bestille time hos oss i Sentrum Tannlegesenter dersom du har tannlegeskrekk. Som oftest er vi folk redd for ukjente ting. Vår erfaring er at det ofte hjelper deg som pasient å vite mer om hvilke formål vårt utstyr og redskaper har, og ikke minst hva de gjør. Stort sett er de ikke like skumle når man har mer kjennskap til utstyret som tas i bruk.

Hvordan kan vi hjelpe deg med tannlegeskrekk?

Tannlegeskrekk behandling
Vi sørger for at pasienten blir kjent med utstyret og prosedyren; så beveger vi oss framover med behandlingen. Vi skynder oss ikke med behandlingen.

Identifisere engstelige eller fobiske pasienter
Ved vårt første møte med pasienter prøver vi å komme gjennom pasientens angst og fobiske atferd om tannfrykt, og identifisere fobiske pasienter.

Åpenhet
Vi tilbyr en innledende konsultasjon før vi starter med den faktiske behandlingen, dette for å forklare pasienten alt om behandlingen.

Angstspørreskjema
Vi vurderer pasientene våre gjennom et enkelt selvrapporterende spørreskjema som hjelper mye med å analysere om pasienten lider av odontofobi.

Bruk av beroligende medisiner
Tannlegene våre bruker medisiner som hjelper til med å fremkalle følelsen av ro og avslapning hos pasientene; det hjelper med de ekstremt fobiske pasientene.

Vil du vite mer?

Avtal en konsultasjon

Bestill et besøk til Sentrum Tannlegesenter. Bare fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg for å bekrefte time eller besvare dine spørsmål om du har det.

Ofte stilte spørsmål

Du kan overvinne tannlegeskrekk med takt. Du bør snakke med tannlegen om frykten din. Gode ​​tannleger vil støtte deg. På denne måten vil du slappe av og overbevise deg om å foreta en regelmessig kontroll. Mens du blir behandlet, kan du bruke distraksjonsteknikker som å lytte til musikk for å slappe av.

Mange tannleger har fått profesjonell opplæring i å håndtere pasienter som er nervøse eller engstelige for å besøke dem. De vil ha sett det mange ganger før, og vil mer enn gjerne hjelpe deg.

Når du besøker tannlegen, kan du slappe av ved å ta med en venn eller tenke på et hyggelig minne. Du kan stille tannlegen din spørsmål om prosedyren. Som en distraksjon kan du lytte til musikk eller bruke en fidget spinner. Du kan roe nervene dine før en avtale ved å meditere.

I de fleste tilfeller frykter folk og unngår tannlegen på grunn av en tidligere traumatisk opplevelse de hadde. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Som nevnt er det pasienter med tannangst som aldri har besøkt en tannlege, men som allikevel frykter opplevelsen.