Ny teknologi og mundkirurgi

Karies er en av de mest fremtredende patologiene. Hvert menneske er berørt og i alle aldre. De siste tallene fra WHO indikerer at mellom 60 og 90% av barna i verden og rundt 100% av voksne er rammet av hulrom som ofte er ansvarlige for smerte og følelser av ubehag. I Norge er hulrom og deres virkning den første tann sykdommen registrert i landet.

Heldigvis opplever oral medisin nå enorme fremskritt takket være utviklingen av ny teknologi og en bedre forståelse av årsakene til orale patologier. I tillegg har tannlegevakt Oslo teknikkene som følge av vitenskapelig forskning på nye enheter, verktøy og interaktive roboter, forbedret operasjonsmetodene til tannkirurger sterkt. Dette gir til slutt større presisjon under tannlegens diagnose, men også pasientkomfort takket være reduksjonen i antall besøk og intervensjonstiden.

I denne artikkelen presenterer vi deg forskjellige tannteknologier, så vel som de nye moderniserte verktøyene som revolusjonerer tannlegenes verden.

Det viktigste for påvisning av orale patologier

Radiologi

Dental radiologi er et effektivt middel til diagnostisering av dento-maxillary disharmonies, og som er ment å være et vesentlig verktøy med odontologi. I forbindelse med kliniske data gjør denne teknologien det mulig for tannlegen å stille en mer presis diagnose for å tilby de mest passende terapeutiske behandlingene for hver pasient.

Piezoelektrisk kirurgi

Ofte assosiert for pasienter med smerte og stress, blir bruken av konvensjonelle verktøy som tang eller skalpell nå erstattet av piezoelektriske eller ultralydmetoder som gjør det mulig å utføre inngrep med mindre bivirkninger. Denne teknikken forhindrer skade på tannkjøttet og beinet ved kuttets presisjon og kvalitet.

Tannavbildning

Den digitale panoramaradiografien som nylig ble introdusert i odontologi, gir tannlege Oslo muligheten til å skaffe seg alle tannbuer i et enkelt panoramabilde. Legg til det miniatyriserte digitale intraorale kameraene. Helt fjernstyrt, lar disse tannlegen, som sitter i stolen, fange bilder på avstand.

Teknologien går fremover, og det samme er proteseløsninger!

Moderne praksis innen protesetannpleie tar sikte på å beskytte tannvev. Som et resultat ga jordbæret (rulett) gradvis vei for andre mindre aggressive og roligere instrumenter, her er noen eksempler:

  • Luft-slitasje, som gjøres ved hjelp av et verktøy som blåser trykkluft, som løfter ut aluminiumoksyd. Denne graver bare tannen hvis vevet til denne er avkalket ved et forfall.
  • Sonoabrasion, som tillater mer presise bevegelser takket være en diamantinnsats drevet av soniske vibrasjoner som eliminerer den forfallne sfæren veldig presist.
  • Den smale og presise laseren, hvis stråling fungerer som en “lysende skalpell”. Det gjør at mange operasjoner kan utføres raskt, både på hardt kjøtt og på mykt vev i munnhulen. Det virker effektivt, og intervensjonen er minimalt invasiv for resten av tannvevet.
  • For å ta inntrykk kan det optiske inntrykket erstatte de plagsomme og ubehagelige og fremfor alt upresise pastaene som hittil ble brukt. Dette gjøres nå av intraorale kameraer, et instrument som gjør det lettere for tannkirurgen å registrere overflaten på de behandlede tennene.

Dette er bare et utvalg av de nye teknologiene introdusert i oral kirurgi. Andre avantgardeteknikker er allerede i gang for å generaliseres, for eksempel in vitro tenner eller biodent som vil ta plass til kroner, broer eller implantater, noe som absolutt, i løpet av få år, vil revolusjonere tannlegen.