Kan gule tenner bli hvite?

Det er helt naturlig å ha gule tenner, av en rekke årsaker. Enten man røyker, drikker mye kaffe, tar visse medisiner, eller har tannråte, så er det sannsynlig at det begynner å feste seg noe gul farge mellom de små “sporene” som ligger på forsiden av tennene. Genetikk spiller også en sentral rolle i hvor gule ens tenner er.

I denne forbindelse er det svært mange som lurer på dette spørsmålet: Kan gule tenner bli hvite?

Det kommer an på

Hvorvidt man kan gjøre gule tenner hvite kommer an på flere ting. For det første, så er det enklere å gjøre naturlige gule tannfarger hvite enn farger som skyldes legemidler, kaffe, eller annet inntak. Med “naturlig” mener vi spesielt farging som kommer på grunn av utilstrekkelig tannpuss eller lignende.

For det andre så er det kun mulig å gjøre ekte tenner hvitere. Har man derimot kunstige tenner eller tannfyllinger, så er det ikke mulig. Grunnen til dette er at det er vår naturlige tannemalje som bestemmer fargen på tennene.

Hvor lang tid tar det å gjøre gule tenner hvite?

Hvis du har naturlig gule tenner, så vil det ta omtrent 1-2 uker med flittig tannpuss og bruk av tanntråd. Har du gule tenner som er forårsaket av tobakk, kaffe, og lignende, så tar det vanligvis 3-4 uker. Dette kan dog variere basert på årsaken til fargen og hvor godt den sitter, samt hvor lenge tennene har vært gule. Og som nevnt ovenfor, så er det rett og slett noen som har genetisk gulere tenner enn andre. Det er derfor best om du ikke forventer å få et snøhvitt Hollywood-smil, men heller tar det som en positiv overraskelse hvis dette skjer.

Hvordan kan gule tenner bli hvite?

Vi trenger ikke å finne opp hjulet på nytt for å forklare hvordan gule tenner kan bli hvite. Alt kommer ned til hvor gode tannpleievaner du har, og hva du putter i munnen din. Her er våre råd til sunnere og hvitere tenner:

  1. Puss tenner to ganger om dagen
  2. Reduser inntak av røyk, snus, og sukker
  3. Skyll tennene med vann etter at du drikker kaffe
  4. Bruk tanntråd mellom tennene, da fargen som setter seg her er vanskelig å få bort med tannbørste
  5. Bruk fluortannkrem og munnskyllevann to ganger om dagen

Følger du disse rådene vil du sakte men sikkert få et lysere smil.

Sentrum Tannlegesenter kan hjelpe deg med å skape en bedre tannpleierutine. Vi tilbyr moderne behandlinger av høy kvalitet, enten det gjelder tannbehandling og reparasjoner eller kosmetisk tannpleie.

Bestill time her