Hvorfor er det viktig å vedlikeholde god oral helse?

Verdens helseorganisasjon sier at oral helse indikerer fravær av sykdommer eller forstyrrelser i munnhulen, noe som begrenser eller påvirker personens psykososiale velvære. Faktisk kan disse tilstandene eller lidelsene variere fra mild smerte til kreft, gjennom infeksjoner, sår, periodontal sykdom, tap av tenner, etc.

Oral helse er svært viktig, med tanke på at det er et av de viktigste organene i fordøyelsessystemet. Derfor er det viktig å holde munnen i perfekt stand ikke bare for den estetiske siden, men også for å sikre en utmerket livskvalitet.

I denne artikkelen presenterer vi god hygienepraksis, samt råd fra tannlege råd for din munnhelse.

Hva er koblingen mellom tannhelse og generell velvære?

Tannlegevakt Oslo sunn og generell velvære er nært knyttet sammen, ettersom prosesser som fordøyelse og ernæringsstatus gjør det mulig å tilberede en tilstrekkelig bolus med mat før svelging, noe som utvilsomt har effekter på tannens generelle helse. ingen.

I tillegg er ingen uvitende om at tenner er involvert i en rekke prosesser, for eksempel: å snakke, tygge, gi mat, smøre, smile, etc. Så hvis tannhelsen din påvirkes, setter du de nevnte funksjonene i en kritisk situasjon. situasjon.

I tillegg viser flere studier at det er en sammenheng mellom periodontal sykdom og helsekomplikasjoner som hjerneslag og hjertesykdom.

Annen forskning har også vist at over 90% av systemiske sykdommer (som påvirker forskjellige organer eller hele kroppen) har orale manifestasjoner, inkludert betent tannkjøtt, magesår eller tørr munn. Noen av disse systemiske sykdommene inkluderer: diabetes, leukemi, oral kreft, kreft i bukspyttkjertelen, hjertesykdom, nyresykdom, etc.

Hva er de viktigste risikofaktorene for tann sykdom?

  • Dårlig kosthold.
  • Røyking
  • Overdreven inntak av alkohol.
  • Mangel på munnhygiene
  • Andre sosiale determinanter

Hva er de beste metodene for å ta vare på tennene?

Det er nødvendig at du besøker tannlege Oslo regelmessig, minst to ganger i året, spesielt for barn, da dette også bidrar til å oppdage dårlig ernæring, nedsatt vekst og utvikling, feiljustering av kjeve osv.

Også hjemme kan du ta vare på tennene dine hver dag ved å vedta disse vanene:

  • Børst tennene i to eller tre minutter, minst tre ganger om dagen, med fluortannkrem.
  • Tanntråd hver dag for å fjerne plakk fra områder penselen ikke når
  • Spis et sunt kosthold for å gi deg de nødvendige næringsstoffene (spesielt vitamin A og C), og for å forhindre tannkjøttsykdom
  • Unngå sigaretter og røykfri tobakk, som kan utvikle tannkjøttsykdom, munnkreft eller lungekreft