Fjerning av visdomstenner – alt du bør vite

Er du i tvil om visdomstennene dine? Det er mange mennesker som ikke er helt sikre på hvordan de skal håndtere visdomstenner, men etter denne artikkelen burde du ha blitt mye klokere.

Her vil du både kunne lese mer om hva visdomstenner er, hvorfor det er nødvendig å fjerne dem, og når de må bli fjernet. I tillegg er denne artikkelen også rettet mot de som lever med tannlegeskrekk og som ofte velger å unngå tannlegen.

Les mer om fjerning av visdomstenner hos tannlege Oslo.

Visdomstenner

Visdomstennene er de bakerste tennene som bryter ut når man har nådd voksen alder. Tennene vises oftest når du er mellom 17 og 22 år. Imidlertid har ikke alle disse tennene, og hos andre bryter tennene aldri gjennom tannkjøttet.

Når og hvorfor skal visdomstenner fjernes?

Det er veldig forskjellig om visdomstennene skal fjernes. I de aller fleste tilfellene skaper ikke disse tennene et problem da de blir en integrert del av tannbuen. I andre tilfeller bryter de aldri ut, men problemet oppstår ofte når tannen bryter ut halvveis fordi det ikke er plass til mer av tannen.

Hvis dette er tilfelle, kan det oppstå en samling av bakterier, og denne akkumuleringen vil føre til betennelseslignende tilstander i tannkjøttet som er plassert umiddelbart rundt tannen. Dette kan føre til smerte, rødhet, hevelse og andre ubehagelige symptomer. På dette tidspunktet er det viktig å rådføre seg med tannlegen sin da tannen eller tennene må eventuelt fjernes.

Du trenger ikke å ha tannlegeskrekk

Selv om du trenger å fjerne visdomstennene dine, er det ingen grunn til bekymring. Våre tannleger i Oslo er virkelig flinke til å håndtere tannlegeskrekk. Derfor vil du motta en varm velkomst og oppleve en hyggelig atmosfære. I tillegg er det ikke en prosedyre som er smertefull. I vår moderne tid kan tennene faktisk fjernes uten at du føler noe som helst.

Det er imidlertid viktig at du husker å spise litt mat før du kommer til oss for fjerning av visdomstenner.